Χωριάτικα λουκάνικα με μπριζολάκια

Χωριάτικα λουκάνικα με μπριζολάκια και χειμωνιάτικα λαχανικά (Μπαρμπαρίγου)

Χειμωνιάτικη σούπα με χωριάτικα λουκάνικα με μπριζολάκια και λαχανικά. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Διαβάστε τη συνταγή για τα χωριάτικα λουκάνικα με μπριζολάκια:

Υλικά συνταγής:

  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 χωριάτικα λουκάνικα
  • 2 χοιρινά μπριζολάκια λαιμού
  • 3/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσο σε λεπτές φέτες
  • 2 καρότα σε λεπτές φέτες
  • 2 κλωνάρια σέλερυ σε λεπτές φέτες
  • 1 σελινόριζα κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 2 πατάτες ή 10 μικρά πατατάκια
  • 1 ζωμό σπιτικό μπουκέτο μυρωδικών
  • 2 φλ. ζωμό λαχανικών
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • λεμόνι προαιρετικά
  • Εκτέλεση:

    1. Κόβουμε τα μπριζολάκια σε μπουκιές. Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα 1 κ.σ. λάδι και ροδίζουμε τα λουκάνικα και τα μπριζολάκια. Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ.

    2. Ντεγκλασάρουμε την κατσαρόλα τρίβοντας καλά την βάση της με τα υγρά.

    3. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σέλερυ μέχρι να γίνουν διάφανα αλλά όχι να πάρουν χρώμα.

    4. Προσθέτουμε τα λουκάνικα με τα υγρά τους, τις πατάτες, τη σεληνόριζα και το καρότο. Προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό μπουκέτο μυρωδικών και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

    5. Συμπληρώνουμε ζωμό λαχανικών ή κότας μέχρι να μισοσκεπαστούν τα υλικά.

    6. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 40′ μέχρι όλα τα υλικά να μαλακώσουν καλά και η σάλτσα να δέσει και να μελώσει.

    7. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, πασπαλίζουμε πάπρικα κι αν θέλουμε στύβουμε λίγο λεμόνι.

    Διαβάστε τη συνταγή για το μεθυσμένο μοσχαρίσιο κότσι με κόκκινο κρασί και πατάτες σωτέ.