Ονειρούπολη 2014-2015

400.000 για την Ονειρούπολη 2014-2015

Posted: 29 Oct 2014 03:29 AM PDT

400.000 ευρώ για την Ονειρούπολη ενέκρινε η Δημοτική Αρχή, παρά τις επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν από την παράταξη ‘’πόλη+ζωή’’ –η οποία ψήφισε το θέμα- και την αντίθετη θέση της ‘’Αυτοδιοίκηση Πολιτών’’ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Αυτοδιοίκηση Πολιτών δεν υπάρχει ο αντίστοιχος προϋπολογισμός για το συγκεκριμένο κονδύλι, για το που δηλαδή θα διατεθούν τα χρήματα αυτά. Στην συνεδρίαση της 27ης Οκτωβρίου η Αυτοδιοίκηση Πολιτών έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης μία σειρά θεμάτων, ενώ κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή για αδιαφάνεια στο θέμα της Ονειρούπολης.

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 27/10/2014 η παράταξη μας έθεσε εκτός ημερησίας διατάξεως τα παρακάτω θέματα, αξιολογώντας τα ως ιδιαίτερα σοβαρά και επίκαιρα, προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση και να προσπαθήσει να δώσει λύση, όπου είναι εφικτό.

Αναλυτικά:

1. Ζητήθηκε να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο για παράταση της ημερομηνίας υποβολής δικαιολογητικών για έκδοση νέων αδειών των μικροπωλητών της λαϊκής αγοράς Δράμας. Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών του Δήμου μόνο το 50% των μικροπωλητών έχουν καταθέσει δικαιολογητικά λόγω των μεγάλων οικονομικών δυσκολιών που παρουσιάζουν. Δυστυχώς διά στόματος του Αντιδημάρχου Οικονομικών δεν δόθηκε αυτή η παράταση, που θα έδινε τη δυνατότητα και στους υπόλοιπους μικροπωλητές να μπορέσουν να καταθέσουν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών (λόγω αδυναμίας κυρίως προσκόμισης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας)

2. Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση που αφορά την κατανομή βοσκοτόπων και ζητήσαμε αντί «να νίπτουμε τας χείρας μας» όπως κάνουμε τώρα ,να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει ο αφανισμός της Ελληνικής κτηνοτροφίας.

3. Ζητήσαμε να εξηγήσει η Δημοτική αρχή τους λόγους που επιβάλλουν την επικείμενη αύξηση κατά 20% έως 40% στα δίδακτρα και τα εξέταστρα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας . Η κυνικότητα της απάντησης, δια του προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι ενδεικτική καθώς και οι ποιοτικές υπηρεσίες του Ωδείου συνδέονται πλέον άμεσα με τα δίδακτρα και εμμέσως πλην σαφώς με την άποψη που λέει ότι «ο πληρώνων απολαμβάνει». Είναι η γνωστή νεοφιλελεύθερη αντίληψη περί Δήμου Α.Ε.(Ανώνυμη Εταιρία)

4. Ζητήσαμε από την Δημοτική αρχή να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το αν και πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο κολυμβητήριο όσον αφορά την υγιεινή και καθαριότητα.
5. Επαναφέραμε το θέμα της αυτοτέλειας του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων μετά από την αυτοτέλεια που πραγματοποιήθηκε για το Θεραπευτήριο της Ευρυτανίας στις 08/10/2014.
Βλέπουμε πως δεν ισχύει αυτό που είπε ο υπουργός κ. Κεγκέρογλου στον Δήμαρχο Δράμας πριν λίγο καιρό ότι δεν είναι δυνατή η αυτοτέλεια του Θεραπευτηρίου μας.
Εμείς βλέπετε δεν διαθέτουμε στο Δήμο μας Μπακογιάννη και Μητσοτάκη.

6. Ζητήσαμε να υπάρχει ενημέρωση από πλευράς της Διοίκησης του Δήμου για τον επικείμενο Οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας και να συσταθεί ομάδα αποτελούμενη από αιρετούς ή εκπροσώπους παρατάξεων μαζί με τους Δ/ντες τους τμηματάρχες και το σύλλογο εργαζομένων, ούτως ώστε το οργανόγραμμα που θα προκύψει να είναι λειτουργικό, εφαρμόσιμο, να έχει την αποδοχή του προσωπικού του Δήμου και να συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του Δήμου.

Όσον αφορά τα τακτικά θέματα
Καταψηφίσαμε την τροποποίηση του ετήσιου σχεδίου δράσης της ΔΕΚΠΟΤΑ που αφορούσε την αύξηση χρηματοδότησης από τον Δήμο κατά 400.000€ για κάποιες δράσεις της Ονειρούπολης.
Η έγκριση ένος τόσο μεγάλου ποσού χωρίς να υπάρχει ένας έστω και υποτυπώδης προϋπολογισμός για το που θα διατεθούν τα συγκεκριμένα χρήματα, είναι στην καλύτερη περίπτωση προκλητική καθώς συνεχίζει το καθεστώς αδιαφάνειας που υπήρχε και απο οτι φαίνεται θα συνεχίσει να υπάρχει.
Εμείς δε θα συναινέσουμε ούτε θα προσφέρουμε άλλοθι σε τέτοιες μεθοδεύσεις.